A seed of curiosity planted in your mind

De deur van mijn bureau is dicht. Ik kijk uit over een oud brouwerijgebouw waar misschien binnenkort een nieuwe bestemming voor wordt gezocht.

De kinderen zijn elders ondergebracht.

Nu maak ik tijd voor die andere kinderen. 

alexis-brown-82988

Die bijna-volwassenen die me straks opnieuw worden toevertrouwd als leerkracht talen in een West-Vlaams atheneum.

Ik tankte bij deze vakantie, na een prachtig mooi schooljaar met fijne leerlingen en collega’s en een bekwaam directieteam. Maar dat bijtanken was nodig. Er zijn, er staan, er blijven staan vergt wat van je als mens, als moeder, als leerkracht.

De deur van mijn bureau blijft dicht deze week, de kinderen blijven overdag elders ondergebracht.  Ik kom buiten om te eten, te sporten, mijn gedachten wat extra ruimte te geven, maar verder werk ik, in stilte, aan mooie ideeën waarmee ik mijn leerlingen het onderwijs kan geven dat ze verdienen.

Ik weet niet of het lukt. Ik probeer het in elk geval, met elke vezel van mijn lijf.

Ik wens alle leerkrachten de nodige veerkracht toe om samen met hun leerlingen het schooljaar met een open hart tegemoet te gaan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s