1. Omdat ik dan telkens opnieuw binnenstap in een wereld die de mijne niet is, maar  gedachtes, gevoelens, gebeurtenissen, … herken waardoor ik mezelf en anderen een enkel moment net iets beter begrijp.
alle dingen zijn schitterend

Dat je je geluk soms gewoon moet omarmen bijvoorbeeld. Net zoals Arthur Rauwman, die inziet dat hij zijn broze gezinsgeluk moet koesteren. 

2. Omdat ik me graag laat leiden door dat wonderlijke vermogen om een personage in mijn hoofd aan zijn leven te laten beginnen. Misschien dat ik het daarom wel zo moeilijk vind om een boek te lezen waarvan ik eerder de verfilming zag.

3. Omdat mooie zinnen balsem voor de ziel kunnen zijn.

4. Omdat mijn wereld jouw wereld niet is en mijn uitgangspunt jouw uitgangspunt niet en ik dingen graag anders wil leren zien.

cecile

Oordelen zonder te veroordelen. Weet jij hoe dat moet? Djibril, uit Hamous literaire pareltje, Cécile, doet een verdienstelijke poging om ons dat voor te doen. 

 

5. Omdat lezen telkens een beetje reizen is. Naar een echte stad, een denkbeeldige ruimte en alles daartussenin.

6. Omdat ik aan anderen ‘wat als-‘vragen wil kunnen stellen.

 

het smelt

Wat als Pim en Laurens op die zomerdag niet hadden gedaan wat ze gedaan hebben?

 

En jullie? Wat zijn jullie redenen om te lezen?

 

 

 

 

14 reacties op ‘6 redenen waarom ik zo graag lees

 1. Ik lees graag omdat we in een chaotische wereld leven en als ik een boek lees, kom ik even tot rust. Een boek biedt voor mij veel ontspanning, omdat het ik het gevoel krijg dat ik de drukke harde wereld, even achter mij kan zetten en genieten.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik vind lezen gewoon een ontspanning. Het is een moment waar ik even aan niets hoef te denken, een moment voor mezelf waar ik ontspanning in vind. Ik probeer regelmatig te lezen als ik daar tijd voor vind, ik vind het zalig om aan het strand te liggen met een goed boek, voor je het weet zijn we al 2 uur verder en is het boek al uit. Dat noem ik dat ook een echt goed boek!!

  Like

 3. 1. Omdat ik mij dan kan inleven in anderen hun verhaal.
  2. Omdat lezen voor verschillende emoties zorgt.
  3. Omdat boeken ons iets kunnen bijleren (over het leven of andere onderwerpen).
  4. Omdat het mij tot rust kan laten komen. Mij niet laat denken aan de ‘echte’ wereld en dat ik dan zo alles even kan vergeten.
  5. Omdat je je verbeelding kunt gebruiken. In boeken krijg ik geen beelden, dus kan ik fantaseren.
  6. Omdat er in boeken veel woorden staan die ik nog niet ken en zo leer ik nieuwe woorden bij en leer ik ze gebruiken.

  Like

 4. Lezen doe ik graag omdat ik mij dan een beeld kan vormen over het boek. BV: Als het boek gaat over zelfmoord dan zie ik voor mij hoe die persoon zichzelf om het leven gebracht heeft. Als ik me een beeld vorm over dat boek, dan krijg ik daar een bepaald gevoel bij maar dat is afhankelijk van welk soort boek het is.

  Like

 5. Ik lees omdat een boek je in een wereld brengt waar je niet snel in zal zitten. Je kan je inleven in een personage en daar de gepaste (ongepaste) gevoelens bij krijgen. Lezen werkt ook heel ontspannend waardoor alle zorgen je even niets meer doen en je enkel bezig bent met je boek.

  Like

 6. Ik lees zeer graag omdat het een moment is van rust en om je fantasie eens los te laten gaan. Bij sommige boeken krijg je het gevoel dat je jezelf in het boek herkent, door het karakter van een personage. Het is ook een moment waarbij je over het leven nadenkt en zelf inspiratie krijgt om te beginnen te schrijven. Ook om je gevoelens eens te uiten.

  Like

 7. Boeken lezen werkt voor mij zeer ontspannend en stimuleert enorm mijn fantasie. Ik beeld mij in deel uit te maken van het verhaal en laat me zo helemaal meenemen weg van de realiteit.

  Like

 8. Ik lees heel graag omdat het mij een rustgevend gevoel heeft. Soms leef ik me zelf zodanig in dat ik zelf een beetje emotioneel word. Net voor het slapen gaan lees ik soms een paar pagina’s, omdat het een kalmerend gevoel geeft. Persoonlijk vind ik ook dat ik er een betere nacht rust van heb.

  Like

 9. Ik lees heel graag omdat het mij een rustgevend gevoel heeft. Soms leef ik me zelf zodanig in dat ik zelf een beetje emotioneel word. Net voor het slapen gaan lees ik soms een paar pagina’s, omdat het een kalmerend gevoel geeft. Persoonlijk vind ik ook dat ik er een betere nachtrust van heb.

  Like

 10. Hoewel ik geen fan ben van lezen, kan ik me wel verdiepen in een boek als het me echt aanspreekt. Een tweede reden waarom ik soms graag een boek lees is omdat je iets te doen hebt op een moment waar je je anders zou vervelen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s